Legume la cuptor - pe repede inainte



In general gatesc portii mici de mancare…ma plictisesc repede de un anume fel, plus ca-mi tot vin idei de alte mancaruri.
Azi cam ramasesem cu frigiderul gol si vroiam ceva repede, usurel si mic, cat sa incapa in craticioara de ceramica pe care am primit-o cadou de la Mosu’.

Negresa cu crema si glazura de unt de arahide



V-am spus ca am niste colegi cu totul si cu totul deosebiti? Fiecare dintre ei speciali pentru mine, in modul lor unic.Niciodata nu am senzatia ca „ma duc la munca”, ci la o zi petrecuta cu prietenii, facand lucruri care sa tina firma pe picioare si pe noi, impreuna. As putea foarte bine sa stau pana la pensie printre ei.
Si pentru ca i-am simtit alaturi de mine mereu, dar de curand intr-un moment dificil din viata mea, am vrut sa le fac o prajitura deosebita, pe care n-o fac decat foarte rar.

Orez prajit, cu legume- Thai style



Copil fiind, am crescut printre arome malayeziene. Pe vremea aceea – cred ca aveam 5-6 ani- eram fascinata de tot ce aveau malayezienii si nu aveam noi acasa, mai ales de mirosul si gustul mancarii lor. Si acum daca inchid ochii si ma gandesc la acele vremuri, simt imediat mirosul din casele lor si gustul orezului care, la ei, era de baza.
La noi, orezul era rotund si de obicei, gatit sub forma de pilaf, umed, vascos, cu aroma de patrunjel si marar. La ei, orezul era cu bobul lung, deloc apos, ramanea bob cu bob, si departe de pilaful nostru. 

Muffins cu crema de branza si fructe de padure



Cand am facut cheesecake –ul cu fructe de padure si ciocolata alba, am supraestimat tava in care aveam sa o coc si am pus prea multe ingrediente in amestecul cu crema de branza.
Daca patiti si voi asa, exista intotdeauna solutia salvatoare- Muffins! Cred ca orice poate fi transformat intr-un muffin…

Mini cheesecake cu fructe de padure si ciocolata alba



Cheesecake incepe sa devina desertul meu preferat- usor de facut, usor de mancat (prea usor) si poate fi atat de variat, pe cata imaginatie dispune bucatarul.
V-am spus ca sunt un cumparator dezorganizat, asa ca sa nu va mirati niciodata cum si de unde am diverse ingrediente pentru retetele mele…
Astazi am avut chef de un cheesecake cu fructe de padure…cumparasem diverse sortimente de fructe de padure congelate, data trecuta cand am fost la hypermarket.
Sa pun fructele congelate intregi in crema de branza? Sa le maruntesc, asa congelate, in blender? Sau sa le fac un fel de dulceata si apoi sa le adaug in crema de branza? 
Am ales ultima varianta. 
Asa ca am luat un bol de mix de fructe de padure congelate- cam 500 g- si 6 linguri de zahar si le-am pus pe foc molcom.

Guest post: Bentite pentru fetite



Va spuneam in primul meu post ca „daca prin acest blog determin inca o persoana sa-si caute si sa-si gaseasca fericirea in lucruri marunte, atunci voi fi făcut o diferenta”.
In afara de asta cred ca toate nimicurile pe care le tot pastram prin casa, pot fi refolosite, pot primi o noua utilizare, o noua viata.
Prietena mea, Alexandra, proaspat mamica a unei minunatii de fetita, ne arata astazi ca si ea refoloseste diverse nimicuri transformandu-le in frumuseti pentru Bubulina ei.
Alexandra:
De 8 luni si un pic am o minune de fetita de care ma bucur zi de zi! Am inteles dupa ce am nascut-o ca e un dar de la Dumnezeu sa ai un copil insa sa ai fata...e cel mai minunat dar!
Am facut treptat o pasiune pentru hainite si accesorii de fetite. I-am cumparat cateva bentite dar..nu erau ce vroiam asa ca m-am apucat sa le fac singura
.

Gradina din balcon ..si un tintar



Anul acesta, gradina mea din balcon va fi cea mai minunata. 
Si cum afara e inca frig si eu tanjesc dupa caldura si flori, nu pot decat sa ma pregatesc pentru cand imi voi putea amenaja gradina.

Placinta cu broccoli si ciuperci



Cand vine vorba de gatit legume…in mintea mea se instaureaza un mare vid…mi se par foarte putin ofertante.   
Dar cum omul meu prefera legumele carnii  ma vad nevoita sa le introduc mai des in retetele mele. Ceea ce nu e tocmai rau…
Si pentru ca toata saptamana suntem amandoi la serviciu , o mancare ce poate fi luata cu usurinta la pachet si poate fi mancata si rece si calda, este  o solutie buna. 

Gentuta din banda adeziva



De cand m-am apucat sa imi caut relaxarea si iesirea din cotidian facand lucruri de mana, am inceput sa scot de prin cutii si sertare tot felul de potentiale materiale pentru viitoarele mele proiecte, asa ca se simte nevoia unei organizari a coltului meu de…sa-i spunem “creatie”.
Pe langa asta, unul din obiectivele mele este sa nu mai arunc cu asa mare usurinta lucrurile de care, la prima vedere, n-as mai avea nevoie.
Cand mi-am adus marea in dormitor, mi-au ramas niste bucati de material pe care le tot plimb de colo, colo.   
Asa ca in spiritul reciclarii, am scos una dintre bucatile de material ramase, am intins-o pe masa si am cautat sa-mi vina ideea…

Curry de vita - fusion style

Am pornit sa fac curry-ul acesta de vita cum pornesc sa fac orice mancare/ prajitura: de la ce am in bucatarie.
Sunt un comparator dezorganizat: rareori plec cu lista de cumparaturi la mine, sau atunci cand o am, si ea este dezorganizata, in sensul ca atunci cand vine vorba de “ce mai gatesc?”, imi vin in minte franturi de diverse retete de care m-am impiedicat pe net, gusturi de care mi-ar fi pofta, flash-uri cu imagini de bucate…
Ah..poate mi-ar trebui niste cascaval….da, da..si niste smantana…ah! Fulgi de cocos!...hmm…pesmet oi mai avea?....carnea de vita e sanatoasa, nu?...ah ce bune ar fi niste branzeturi cu mucegai….fructe de padure congelate- da,da,da am sa fac ceva cu ele…si tot asa…

Batoane cu cocos si lapte condensat



Aveam vreo 7-8 ani cand am mancat prima oara lapte condensat. 
Am mancat, nu am gustat.
Adusese tata o cutie nu stiu de unde- cu mintea de acum, cred ca era de vreo 400 g. 
Seara cand a venit cu ea, am gustat cu totii, ne-am minunat si a pus-o mama in frigider.
A doua zi am ajuns prima acasa de la scoala, cu gandul sa mai gust o data din minunata crema.
O lingurita- aceasta era doza stabilita de mama: Nu mai mult de o lingurita pe zi!
Bine, dar eram singura si daca as mai fi luat inca o lingurita, nu avea sa observe mama. Si am mai luat una…si inca una…si inca una….pana au venit ai mei acasa, dadusem gata trei sferturi din cutie. Nu mai stiu care a fost pedeapsa, dar cu siguranta a fost una…
De atunci pana mai de curand n-am mai pus gura pe lapte condensat- stiam ca daca aveam sa-i simt din nou gustul, puteam sa pic din nou in pacatul copilariei…
Cu toate acestea, acum ceva saptamani am fost la un magazin cu produse chinezesti  si n-am mai rezistat tentatiei- am luat o cutie ce semana perfect cu cea de atunci…

Inca o cutie de pantofi transformata



Imediat dupa ce am transformat prima cutie depantofi mi-am dat seama ca mi-ar mai trebui inca una pentru toate bucatile de material ce mi-au ramas de la reconditionarea rochitei, de la tablourile din dormitor
Si cum nu vroiam sa o fac la fel dar si pentru ca era destinata materialelor textile…am imbracat-o si pe ea tot in textile, mai exact in doua maiouri ratacite prin sifonier.

O cutie de pantofi - loc de ascuns nimicuri


Niciodata nu-mi ajunge spatiul sa depozitez ascund diverse nimicuri, mai ales ca in apartamentul meu nu sunt prea multe cotloane, debarale nu am, asa ca orice lucru ascuns…e la vedere.
Cum craft-urile mele au inceput sa-mi invadeze masa, cumva-cumva trebuie sa fac sa “ascund” materialele pe care le folosesc, in decorul casei. De aici a pornit ideea de cutie…cutie de pantofi decorata cu hartie pentru cadouri.

Marea din dormitor


In micul meu apartament, dormitorul este si el – cum altfel?...mic. 
Motiv pentru care l-am lasat alb, stiut fiind faptul ca albul da senzatia de spatiu, de aerisit.
Dar pentru ca imi place marea, in dormitorul meu mic si alb gasesti bucati de mare...
  

Lalele, lalele, lalele...din carton de oua



Va spuneam intr-un post anterior ca sunt hotarata sa refolosesc diverse chestiuni pe care le am prin casa.
Cand am facut mini cheesecake cu Oreo am folosit ultimele doua oua si mi-a ramas cartonul in care erau ambalate.
De obicei il arunc, dar azi, nu stiu cum m-am uitat la el si am vazut…LALELE!

Mini cheesecake cu Oreo si cereale



Aud ca biscuitii Oreo sunt un fel de varf al piramidei nutritionale in viziunea copiilor. 
Oreo rule, se pare. 
Mie stiu ca mi-au placut reclamele, dar n-am avut niciodata curiozitatea sa-i si incerc.
Pana de curand cand am luat si eu un pachet mai mare- nu strica sa ai in casa un biscuite, ceva, in caz ca de oaspeti amatori de dulciuri...
Desigur ca nu am putut sa-i testez ca atare, asa ca am incercat un fel de cheesecake, incropit cu ce mai aveam prin bucatarie.

Se mai poarta bentitele?



Mie mi-au placut intotdeauna bentitele subtiri, de plastic. 
Intr-o vreme aveam multe si de diverse culori si le purtam cate doua-trei odata, asortand culorile lor cu ce eram imbracata.

Ghivece shabby chic



Desi afara azi e primavara, maine e iarna, eu ma incapatanez sa tentez vremea calda sa ramana..poate-poate mi-o iesi la un moment dat.
Pana atunci eu continui sa imi pregatesc ghivecele pentru gradina din balcon – ultimele doua ghivece de teracota din dotare si-au primit tratamentul de infrumusetare.
Folosind aceeasi tehnica precum la ghiveciul cu mere sau cel alb cu floricele, m-am apucat de treaba. Aceste doua ghivece ramase, mai mari decat suratele lor, aveau sa aduca a shabby chic, desigur, in limitele impuse de materialele pe care le aveam la dispozitie…

M de la Maria (II)



V-am promis ieri ca va arat ce am facut impreuna cu Maria.
Am pornit de la M si de la poza coltisorului ei preferat din casa.

Ati ghicit. Maria e mare fan Angry Birds, asa ca m-am gandit, m-am razgandit….M de la Angry Bird Maria (fie vorba intre noi, Maria e orice numai o angry bird nu). Bine, dar cum? Caci va trebui sa fiu cu toate gata gand va veni ea…

M de la Maria (I)


Eu si mama Mariei ne cunoastem de cand eram foarte, foarte mici. 
Mamele noastre au fost colege la Institut, mergeam impreuna la serbarile de Craciun , la Zoo, in parc sa ne dam in gargarite…
Prietene am devenit insa de cand ne-am facut mai mari…sa tot fie vreo 10 ani?!

Apoi a aparut Maria. 
Maria e un copil frumos si vesel, istet si extrem de curios.
Ultima oara cand au venit fetele, dragutele, in vizita, Maria a pictat decoratiuni de brad facute de mine din pasta de sare si m-a ajutat la facut pizza. 
Nu stiu sa va povestesc cat de incantata a fost sa picteze in voie si cate felii din pizza facuta de ea a mancat!

Si pentru ca se anunta o noua vizita a fetelor, ii pregatesc Mariei o noua activitate.
Am rugat-o pe mama ei sa-mi trimita o poza cu locsorul din casa preferat de Maria.

Insira-te margica pe sfoara



Si voi pastrati diverse nimicuri in speranta ca le veti refolosi odata si odata?
Eu asa fac. 
Tot ce am folosit la reconditionarea rochiei pentru sora mea, au fost lucruri nefolosite individual, dar pastrate – poate-mi vor trebui la un moment dat…la fel si cutia din care a iesit primul meu ghiveci
Am de gand sa incep sa folosesc in diverse feluri si-n diverse scopuri decorative toate nimicurile pastrate de-a lungul timpului…sa nu mai zaca dosite, ci sa le dau o noua intrebuintare.

De curand mi-am facut ordine prin cufere si cutii si-am dat peste niste margele din lemn. 
Candva au fost un colier al carui snur s-a hotarat ca nu-si mai vrea soarta. 
Snurul a plecat dintre noi, insa margelele au ramas. 
Ma tot invart pe langa ele de ceva zile gandindu-ma ce sa fac cu ele, caci culoarea lor se potriveste perfect cu o camasa ce-mi place si ar fi pacat sa le arunc.

Asadar am luat niste sfoara de bumbac si am taiat 4 fasii de cate 2 m fiecare pe care apoi le-am indoit la mijloc.

Am esarfa mea...ce fac cu ea?



Azi dimineata am trecut prin panica zilnica: Azi cu ce ma imbrac? 
Fusta, caci e frumos afara. 
Am haina gri…deci strampi gri…
Bine, bine si in sus? Camasa alba. 
Hm…ospatarita! 
Hai si-un pulovaras, ca poate nu-i chiar asa de cald..tot gri. 
Si nicio pata de culoarea? 
Ba da! Olecuta de mov.

Ciocolatoase



Nu va apuca asa, cateodata, o pofta de ceva ciocolatos si pufos?
Nu exista deserturi mai bune decat cele ce contin ciocolata. Multa ciocolata!
Ciocolatoasa de astazi se poate face si in forma clasica de prajitura, dar eu am ales forma de briose.
150 g faina, amestecata cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de praf de copt.
 1 ciocolata cu lapte (100g), impreuna cu 1 ciocolata amaruie (100 g, 70% cacao) si un pachet de unt nesarat (200 g), puse la sauna.

Rochie veche, rochie noua


“Ia-o tu, sister. Eu nu o mai port..uite, e patata..poate ii faci tu ceva” a zis sora mea cand prestam o sesiune de “shopping” in sifonierul ei.

Cream cheese and berries muffins



When I made the berries and white chocolate cheesecake, I over estimated my pan and added too much of some of the ingredients to the cream cheese mix.
If this ever happens to you, there is always the safeguard solution- Muffins! I think that anything can be turned into a muffin…

Mini cheesecake with berries and white chocolate


Cheesecake is slowly becoming my favourite desert- easy to make, easy to eat (too easy!)  and it can be as varied as the baker’s imagination.
I told you that I am a very unorganized shopper, so never wonder how come I have the different ingredients for my recipes…
Today I was in the mood for a berry cheesecake… I had bought different assortments of frozen berries last time I was to the market.  
Should I put the frozen berries straight into the cheese cream? Should I grind them, frozen, in the blender? Or should I make them into an “almost jam” and add them like that into the cream? I went for the last option.
So I took a bowl full of frozen berries mix – about 500 g- and 6 tablespoons of sugar and tossed them in a pan on medium heat. 

Sa pictam, sa coloram…



Cel de-al doilea ghiveci de teracota, pe care l-ati vazut cand am facut ghiveciul cu mere, imi tot face cu ochiul, cerandu-si partea lui de infrumusetare. 

Apples, cinnamon and almond muffins



I have asked yesterday, in the office “If I were to bake over the weekend and on Monday I’d bring some to you, what would you like it to be?”  Macaroons, marshmallows, marshmallow cake, apple cake, cheesecake, New York cheesecake… As my job is split between two offices, I chose the common denominator: apples.
What did I already have in the pantry, around the kitchen? Surely apples! Almonds in different shapes and sizes, flour, sugar- both caster and brown- some yoghurt, some heavy cream…hmm…what shall I bake so that it will be easy to carry to work? Muffins!

Shoe box repurposed into fancy storage box



I never have enough place to store hide stuff, especially since my flat doesn’t have enough hiding places, no built in closets…so everything is hidden…in plain sight.
As my crafts have started to take over my dining table, I have to figure out ways to hide away my craft stuff into the house décor. So I thought boxes…shoe box covered in gift wrapping paper.

Pencil holder in a butterfly jar



How many empty jars do you have around the house?
What do you do with them?
I hold my paint brushes, pencils, pens, markers in jars. 

Briose cu mere, scortisoara si migdale


Am intrebat ieri la birou “Daca as prajituri in weekend si v-as aduce si voua luni, ce ati vrea sa fie?” Macarons, bezele, tort de bezele, prajitura cu mere, tort cu mere, cheesecake, cheesecake newyorkez…Cum job-ul meu se imparte intre doua locatii am ales numitorul comun: mere.
Ce aveam prin casa? Mere-clar! Migdale in diverse forme, faina, zahar si tos, si brun, niste iaurt, niste smantana…hmm…ce sa fac sa pot transporta usor? Briose!
Si am inceput:

Buna dimineata, Soare!



Soarele rasare la mine in balcon. 
In fiecare dimineata. 
Daca sunt suficient de norocoasa, ma trezesc la timp sa-mi beau cafeaua admirand spectacolul.

Cooking with Maria…or the Kittel Casserole

M is for Maria (II)



I promised you yesterday that I will show you what Maria and I have done together.
I started off from the letter M and the picture of her favorite place in her house. 
You guessed! Maria is a big fan of Angry Birds so I thought…changed my mind….M is for Angry Bird Maria (truth be told, Maria is anything but an angry bird). Fine, but how? Because I need to prepare everything before she comes… 

Broccoli and mushroom pie



When it comes to cooking veggies….my mind goes void….they seem so  limiting. But since my man is a veggie person, I have to get more veggies into my cooking. Which is not such a bad thing…
And since during the week we’re both at work, an easy to pack, easy to eat, even cold, dish is a good idea. 

Another upcycled shoe box



Right after I re-purposed my first shoe box I realized  I needed another one for the fabric scraps left over from updating the navy blue dress, from the wall art in the bedroom
And since I didn’t want to make it identical to the first one, and because it was going to store pieces of fabric…I covered it in fabric, specifically in two tank tops long lost in the wardrobe.  
Blogging tips