Suport de creioane dintr-un borcan cu...fluturi


Cate borcane goale ai prin casa?
Ce faci cu ele?
Eu imi tin pensulele si creioanele, pixurile, markerele in borcane.
Stiti acea hartie subtire, semi-transparenta in care sunt impachetati pantofii in cutii? Eu am dat peste ea cand am transformat cele doua cutii de pantofi in locuri de ascuns nimicuri.

M-am gandit ca avea sa dea borcanelor acel aspect de sticla sablata..si-am pornit la lucru.
Un borcan, hartia in cauza, pensula si adeziv/lac pentru decoupage pentru ceramica (dar ar fi mers si unul universal, caci nu planuiesc sa  spal borcanul, ci doar sa il sterg de praf).

Am taiat o bucata de hartie lata cat inaltimea borcanului si suficient de lunga cat sa pot s-o rulez in jurul lui.
Am dat borcanul cu un strat generos de adeziv si am lipit hartia de jur imprejurul lui, lasand niste surplus spre fundul borcanului. Partea frumoasa a fost ca nu a trebuit sa-mi fac griji daca se incretetste hartia, daca face bule de aer…cu cat mai sifonata avea sa fie, cu atat mai bine.
De aici in colo as fi putut decora borcanul in diferite feluri: fie as fi putut sa lipesc niste sfoara in jurul  marginii de sus si inca un rand de sfoara mai pe la mijloc, fie as fi putut sa lipesc niste fasii de material colorat, fie sa-i fi pus pe la mijloc o bordura de material de sac peste care ar fi mers o dantela si apoi legat totul cu un fir de sfoara…posibiltatile sunt nenumarate…

Insa cum eu mi-am cumparat de curand doua perforatoare in forma de future si floare, ardeam de nerabdare sa le folosesc. 
Cu perforatoarele astea poti taia hartia…asa ca imi trebuia niste hartie colorata, de preferinta uni, care sa se potriveasca si cu gama de culori din casa mea…si aici am inceput sa scotocesc prin sertare si cutii pana am gasit un set de plicuri colorate pentru CD-uri. 
Cine le mai foloseste? 
Eu nu. 
Cel putin nu pentru scopul pentru care au fost create.
Dupa ce am lipit fluturi si flori dupa placul inimii si am mai dat cu un strat de adeziv/lac  pentru decoupage pe borcan – ca sa sigileze bine hartia- m-am declarat multumita…si am mai facut unul.

Asta cred ca ar fi o activitate numai buna de facut cu copii. 
Daca ai face cu ei niste astfel de borcane pe care ai lipi, in loc de fluturii mei, personajele lor preferate din desene animate, iti dai seam ace mult le-ar placea? 
Si poate ar fi mult mai tentati sa-si tina in ordine creioanele colorate si cariocile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogging tips