Cum imi
ramasese mai bine de jumatate de cutie de lapte condensat de cand am facut batoanele cu fulgi de cocos, am zis sa
fac niste fursecuri.
280 g faina (eu am masurat 250 initial, dar la final am mai adaugat o lingura mare cu varf, caci aluatul era prea lipicios)
jumatate de
lingurita de praf de copt
200 g unt
nesarat, la temperatura camerei
200 g lapte
condensat
cocos,
ciocolata (dar ar merge si fructe confiate, nuci,alune, stafide, etc) pentru a
adauga in aluatul de baza si a varia gusturile.
Baza fursecurilor
avea sa fie formata din untul batut cu mixerul, in care am adaugat laptele condensat
si, treptat, faina in care amestecasem si praful de copt.
La final ar
trebui sa rezulte o coca moale dar care sa nu se lipeasca de palme.
Am impartit
aluatul in trei parti si intr-una am pus ciocolata cu lapte tocata marunt,
intr-alta am pus niste fulgi de cocos, iar pe a treia am lasat-o simpla.
Cu palmele
tapetate cu faina am format bilute din fiecare aluat si le-am pus intr-o tava
cu foaie de copt.
Am avut grija sa las distanta de cam doua degete intre
bilute, caci acestea aveau sa creasca.
Le-am dat
in cuptorul preincalzit la 180 de grade si le-am lasat la copt aproximativ 15
minute (sau pana au inceput sa se maroneasca putin pe margini).
Le-am lasat
10 minute sa se raceasca in tava inainte de a le scoate pe farfurie.
Mie mi-au iesit 36 de fursecuri pufoase, usurele, cu o aroma profunda de lapte condensat.
Delicioase!
Merg
perfect langa un ceai negru sau o cafea buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu