Am intrebat
ieri la birou “Daca as prajituri in weekend si v-as aduce si voua luni, ce ati
vrea sa fie?” Macarons, bezele, tort de bezele, prajitura cu mere, tort cu
mere, cheesecake, cheesecake newyorkez…Cum job-ul meu se imparte intre doua locatii
am ales numitorul comun: mere.
Ce aveam
prin casa? Mere-clar! Migdale in diverse forme, faina, zahar si tos, si brun,
niste iaurt, niste smantana…hmm…ce sa fac sa pot transporta usor? Briose!
Si am
inceput:
- 100 g de faina de migdale (migdale macinate fin-fin)
- 125 g de faina alba
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura de scortisoara
- 1 lingurita de nucsoara
Le-am
amestecat pe toate intr-un bol.
- 3 oua
- 50 g zahar brun si 50 g de zahar tos
- 1 iaurt Cremoso si 2 linguri de smantana
Merele –
doua mici sau unul mare. Le-am pus la spalat.
Am citit pe undeva ca cel mai bun mod de spalare a fructelor nu este sub jetul de apa, ci lasarea lor in apa pret de cateva minute. In felul acesta tot ce ar putea popula coaja lor, ramane in apa. Eu asa am facut cu merele.
Am citit pe undeva ca cel mai bun mod de spalare a fructelor nu este sub jetul de apa, ci lasarea lor in apa pret de cateva minute. In felul acesta tot ce ar putea popula coaja lor, ramane in apa. Eu asa am facut cu merele.
Sa le pun
cu coaja sau fara coaja? Unul cu si unul fara.
Aici am
zambit. Cand eram mica, bunicul avea grija ca peste iarna sa am intotdeauna
mere. Pe vremea aceea nu se gaseau mere iarna, asa ca spre
sfarsitul toamnei cumpara multe-multe mere – ionatan si “bot de iepure”. Le
infasura in ziar, le punea intr-o cutie mare de carton pe balcon. Diminetile,
dupa micul dejun, imi aducea cate un mar pe care mi-l curata intotdeauna de
coaja. Eram fascinata de cum reusea de fiecare data, dar de fiecare data, sa
decupeze toata coaja dintr-o singura miscare, fara sa o rupa. Pe masura ce-am
crescut am vrut sa pot si eu minunea. Iata ca mi-a iesit si de data asta.
Sa revenim
la briose…. Am taiat merele bucatele mici.
Apoi le-am
trantit in bolul de mixer, alaturi de oua. Am adaugat si amestecul de ingrediente
uscate si am mixat totul.
Sa formam
briosele acum.
Am umplut
formele cam 3 sferturi, caci aluatul avea sa creasca.
Nu puteam sa
las briosele asa, simple, asa ca am incropit si un fel de topping.
- 50 g faina de migdale
- un pumn de migdale taiate/ fulgi de migdale pe care le-am mai taiat si eu un pic
- 2 linguri de zahar brun
- 20 g de unt la temperatura camerei
Le-am pus
pe toate intr-un bol si le-am framantat cu degetele in asa fel incat sa rezulte
o compozitie sfaramicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu