Nu va apuca
asa, cateodata, o pofta de ceva ciocolatos si pufos?
Nu exista
deserturi mai bune decat cele ce contin ciocolata. Multa ciocolata!
Ciocolatoasa
de astazi se poate face si in forma clasica de prajitura, dar eu am ales forma
de briose.
150 g
faina, amestecata cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de praf de copt.
1 ciocolata
cu lapte (100g), impreuna cu 1 ciocolata amaruie (100 g, 70% cacao) si un
pachet de unt nesarat (200 g), puse la sauna.
Cat am ametit eu ouale cu zaharul, s-au topit incet si ciocoalata cu
untul, numai bine pentru a adauga 2 pliculete de zahar vanilat Bourbon si 125 g
de zahar tos.
Le-am mai
lasat putin la baia de aburi si apoi am transferat totul intr-un bol mai mare.
Incet, incet si amestecand continuu am turnat compozitia cu oua in cea cu ciocolata,
pana cand cea din urma a devenit sticloasa.
Si ultima
etapa: faina. Se toarna in praf, amestecand usor, de jos in sus, cu un tel, cat
sa nu formeze cocoloase. Aluatul devine cleios..si delicios (nu m-am
putut abtine si l-am gustat).
In tava si
la cuptor cu ciocolatoasele!
Si mi-a
ramas aluat si pentru o a doua tava – yum-yum!
Dupa 25 de minute tinute in cuptorul pre-incalzit la 175 de grade, am scos prima tura:
Iar peste a
doua transa, am pus niste bucatele de ciocolata alba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu