Avem niste
muschi de porc- ce facem cu el?
Snitele!
Si m-am
apucat de treaba. Am taiat muschiul felii,le-am batut bine de tot…
Cand sa pun
uleiul la incins….ia ulei de unde nu-i!
Asa ca a
trebuit sa trec de la snitele la…porc teriyaki.
Nu prea
gatesc mancare prajita…o sticla de ulei imi ajunge o vesnicie, de aceea nici
nu-i simt lipsa, nici nu am in obicei sa cumpar…
Acum…aveam
muschiul batut pentru snitele…ce sa fac cu el?
Niste condimente,
sosuri si alte minunatii asiatice ma scot mereu din incurcatura.
Am taiat
carnea fasii subtiri, o ceapa mica tocata, niste usturoi, un morcov taiat
betisoare, o jumatate de radacina de patrunjel taiata tot fasii…
In putin
ulei de masline incins am aruncat usturoiul, o jumatate de lingurita de pasta
de ghimbir, o jumatate de lingurita de pasta de curry rosu, ceapa, morcovul si
patrunjelul si dup ace toate acestea s-au rumenit, am aruncat si fasiile de
muschi de porc.
Cand carnea
a fost aproape facuta, am turnat continutul unui plic de sos Teriyaki (se
gaseste la Mega) si putin sos de soia.
Niste taitei
de orez…pusi 4 mnute in apa clocotinda…scursi si trantiti in tigaie peste carne…
Si gata…ta-dam!
Toata aventura
nu cred ca a durat mai mult de jumatate de ora…snitele daca as fi facut…pana
le-as fi prajit…pana le-as fi tavalit prin pesmet…multe vase de spalat…mirosul
de prajeala…norocul meu ca n-am avut ulei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu