Mi-a placut
intotdeauna in filmele americane cum aveau ei diverse cookies in borcan.
Doua
borcane am si eu. Intr-unul pusesem pricomigdalele,
iar al doilea …l-as fi vrut si pe acela plin cu cookies.
Biscuitii
i-am facut “ochiometric”, din ce am avut prin bucatarie:
225 g unt nesarat, la temperatura camerei
350 g faina (initial am inceput cu vreo 270 g, dar dupa o
prima transa de biscuiti, am mai adaugat niste faina)
5 linguri de amestec de ciocolata calda (eu am avut Hot Chocolate- Winter
Spice ramas din preajma Craciunului ce nu avea sa mai reziste pana la Craciunul
urmator; daca nu aveti un astfel de mix cred ca se poate face din cacao, zahar,
scortisoara si nucsoara)
1 pliculet de praf de copt
300 g zahar brut
2 oua
1 pliculet de zahar vanilat
1 ciocolata cu lapte, taiata bucati
Faina am
amestecat-o cu mixul de ciocolata calda, zaharul (mai putin 2 linguri) si praful
de copt.
Untul l-am
mixat impreuna cu 2 linguri din zahar pana a devenit ca o crema si apoi i-am
adaugat ouale.
Ciocolata
am taiat-o bucatele.
Peste crema
de unt am adaugat treptat mixul de faina (270g), zahar, ciocolata calda si
praf de copt, iar la final, cu o spatula, am incorporat bucatelele de
ciocolata.
Mi-a iesit
o compozitie cleioasa, pe care am bagat-o jumatate de ora la frigider, sa se
intareasca putin untul.
Am pus
foaie de copt in tava, am preincalzit cuptorul la 170 C si am inceput sa formez
biscuitii. Cate-o lingurita de compozitie avea sa fie un biscuite. Le-am lasat
10 minute in cuptor.
In viziunea
mea, biscuitii aveau sa se mai intinda putin , numai ca s-au intins mai mult.
N-aveau cum sa intre in borcan. Asta a fost prima transa.
La a doua
transa, am preluat dintr-o alta reteta ideea de a tavali aluatul prin zahar
pudra inainte de a-l baga la cuptor, dar nici asa nu au ramas mai compacti.
Asa ca la a
treia transa, am mai adaugat niste faina cat aluatul sa fie mai aproape de o
coca. Din aceasta coca, am format bilute in palme si le-am dat si pe ele la
copt.
Ei da! Asa
trebuia sa fac din prima!
Extrem de
gustosi si aromati datorita mixului de ciocolata calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu