Ghivece shabby chic



Desi afara azi e primavara, maine e iarna, eu ma incapatanez sa tentez vremea calda sa ramana..poate-poate mi-o iesi la un moment dat.
Pana atunci eu continui sa imi pregatesc ghivecele pentru gradina din balcon – ultimele doua ghivece de teracota din dotare si-au primit tratamentul de infrumusetare.
Folosind aceeasi tehnica precum la ghiveciul cu mere sau cel alb cu floricele, m-am apucat de treaba. Aceste doua ghivece ramase, mai mari decat suratele lor, aveau sa aduca a shabby chic, desigur, in limitele impuse de materialele pe care le aveam la dispozitie…

M de la Maria (II)



V-am promis ieri ca va arat ce am facut impreuna cu Maria.
Am pornit de la M si de la poza coltisorului ei preferat din casa.

Ati ghicit. Maria e mare fan Angry Birds, asa ca m-am gandit, m-am razgandit….M de la Angry Bird Maria (fie vorba intre noi, Maria e orice numai o angry bird nu). Bine, dar cum? Caci va trebui sa fiu cu toate gata gand va veni ea…

M de la Maria (I)


Eu si mama Mariei ne cunoastem de cand eram foarte, foarte mici. 
Mamele noastre au fost colege la Institut, mergeam impreuna la serbarile de Craciun , la Zoo, in parc sa ne dam in gargarite…
Prietene am devenit insa de cand ne-am facut mai mari…sa tot fie vreo 10 ani?!

Apoi a aparut Maria. 
Maria e un copil frumos si vesel, istet si extrem de curios.
Ultima oara cand au venit fetele, dragutele, in vizita, Maria a pictat decoratiuni de brad facute de mine din pasta de sare si m-a ajutat la facut pizza. 
Nu stiu sa va povestesc cat de incantata a fost sa picteze in voie si cate felii din pizza facuta de ea a mancat!

Si pentru ca se anunta o noua vizita a fetelor, ii pregatesc Mariei o noua activitate.
Am rugat-o pe mama ei sa-mi trimita o poza cu locsorul din casa preferat de Maria.

Insira-te margica pe sfoara



Si voi pastrati diverse nimicuri in speranta ca le veti refolosi odata si odata?
Eu asa fac. 
Tot ce am folosit la reconditionarea rochiei pentru sora mea, au fost lucruri nefolosite individual, dar pastrate – poate-mi vor trebui la un moment dat…la fel si cutia din care a iesit primul meu ghiveci
Am de gand sa incep sa folosesc in diverse feluri si-n diverse scopuri decorative toate nimicurile pastrate de-a lungul timpului…sa nu mai zaca dosite, ci sa le dau o noua intrebuintare.

De curand mi-am facut ordine prin cufere si cutii si-am dat peste niste margele din lemn. 
Candva au fost un colier al carui snur s-a hotarat ca nu-si mai vrea soarta. 
Snurul a plecat dintre noi, insa margelele au ramas. 
Ma tot invart pe langa ele de ceva zile gandindu-ma ce sa fac cu ele, caci culoarea lor se potriveste perfect cu o camasa ce-mi place si ar fi pacat sa le arunc.

Asadar am luat niste sfoara de bumbac si am taiat 4 fasii de cate 2 m fiecare pe care apoi le-am indoit la mijloc.

Am esarfa mea...ce fac cu ea?



Azi dimineata am trecut prin panica zilnica: Azi cu ce ma imbrac? 
Fusta, caci e frumos afara. 
Am haina gri…deci strampi gri…
Bine, bine si in sus? Camasa alba. 
Hm…ospatarita! 
Hai si-un pulovaras, ca poate nu-i chiar asa de cald..tot gri. 
Si nicio pata de culoarea? 
Ba da! Olecuta de mov.

Ciocolatoase



Nu va apuca asa, cateodata, o pofta de ceva ciocolatos si pufos?
Nu exista deserturi mai bune decat cele ce contin ciocolata. Multa ciocolata!
Ciocolatoasa de astazi se poate face si in forma clasica de prajitura, dar eu am ales forma de briose.
150 g faina, amestecata cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de praf de copt.
 1 ciocolata cu lapte (100g), impreuna cu 1 ciocolata amaruie (100 g, 70% cacao) si un pachet de unt nesarat (200 g), puse la sauna.

Rochie veche, rochie noua


“Ia-o tu, sister. Eu nu o mai port..uite, e patata..poate ii faci tu ceva” a zis sora mea cand prestam o sesiune de “shopping” in sifonierul ei.

Cream cheese and berries muffins



When I made the berries and white chocolate cheesecake, I over estimated my pan and added too much of some of the ingredients to the cream cheese mix.
If this ever happens to you, there is always the safeguard solution- Muffins! I think that anything can be turned into a muffin…

Mini cheesecake with berries and white chocolate


Cheesecake is slowly becoming my favourite desert- easy to make, easy to eat (too easy!)  and it can be as varied as the baker’s imagination.
I told you that I am a very unorganized shopper, so never wonder how come I have the different ingredients for my recipes…
Today I was in the mood for a berry cheesecake… I had bought different assortments of frozen berries last time I was to the market.  
Should I put the frozen berries straight into the cheese cream? Should I grind them, frozen, in the blender? Or should I make them into an “almost jam” and add them like that into the cream? I went for the last option.
So I took a bowl full of frozen berries mix – about 500 g- and 6 tablespoons of sugar and tossed them in a pan on medium heat. 
Blogging tips